Technologia wellness nabyta od Instytutu Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu Oddział Przędzalniciwa Tkactwa Wykończalnictwa Żyrardów.

Witamina E od wielu lat jest wykorzystywana do wytwarzania leków i kosmetyków. W kosmetykach jest antyutleniaczem i posiada zdolność pochłaniania wilgotności, pielęgnując wysuszoną skórę i działając na różne schorzenia skórne. Witamina E jest używana w kosmetykach zawierających tłuszcze, np. w kremach, maściach, emulsjach, olejkach do ciała i twarzy, a także w pomadkach do ust. Dla ciała ludzkiego witamina E stanowi ważny antyutleniacz rozpuszczalny w tłuszczach. Antyutleniaczem jest cząsteczka neutralizująca wolne rodniki, czyli produkty uboczne powstałe przy normalnym oddychaniu komórek, mogące uszkadzać membrany komórkowe. Do aplikacji witaminy E na tekstylia potrzebna jest substancja, tworząca z nią trwały kompleks. Utworzony kompleks gwarantuje większą stabilność substancji na działanie światła, tlenu i ciepła. Kompleks ten nie wykazuje substantywności do włókien, dlatego aplikacja odbywa się w sposób sterowany przez napawanie. Do utrwalenia kompleksu na tkaninie wykorzystuje się środek, zapewniający dobrą trwałość i miękkość. Utrwalenie kompleksu następuje nie tylko na drodze związku fizycznego, ale również chemicznego. Szczegóły technologii, stanowiącej know-how, z oczywistych względów nie mogą być opisane.

스마트 폰 후레쉬 다운로드 윈도우 필수패키지 2012 다운로드 다운로드 플리커 영상 다운로드 자바스크립트 pdf 파일 다운로드
Visit Us On Facebook

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij